Замерзла машина? Примерзли двері та замок? Як швидко розморозити авто?

0

Дієві поради автовласникам, як швидко та без наслідків вирішити найпоширеніші проблеми експлуатації авто у зимовий період.

Зима для автомобілістів - час підвищеної небезпеки. Значним випробуванням холодна пора року стає саме для тих автовласників, автівки котрих знаходяться на стоянках просто неба. Розглянемо найпоширеніші проблемні ситуації, які можуть виникнути взимку.

Експлуатація авто взимку: основні проблеми та шляхи їх вирішення.

Розряджений акумулятор.

Більшість акумуляторних батарей має певний термін придатності і обмежується здебільшого терміном у 4-5 років. Рекомендуємо заздалегідь до початку холодів у найближчому СТО здійснити навантажувальне випробування акумулятора, щоб бути впевненими, що основне джерело енергії не підведе у скрутну годину.

Зледеніле лобове скло.

Серед найпоширеніших способів боротьби з даною проблемою виділяють:

  • підтримання оптимальної температури в салоні авто - використання обдуву заднього і переднього скла або потужних обігрівачів;
  • своєчасна обробка скла мильним розчином;
  • покриття лобового скла картоном, старими килимками для ванної або навіть пластиковою скатертиною;
  • у випадку, якщо автівка залишається на стоянці на довгий час, рекомендуємо відчинити дверцята, щоб температура в салоні зрівнялася з навколишнім середовищем, у такому випадку зледеніння не відбудеться.

Замерзання дверних замків автівки.

З цією проблемою зіштовхувалися майже всі атовласники, навіть ті, що користуються центральним замком з пульта. Відігріти замок, обливши його кип’ятком, або підсмаживши запальничкою, може пошкодити лакофарбове покриття та зовнішній вигляд вашого автомобіля, а тому рекомендуємо наступні більш безпечні та дієві способи:

  • нагріти ключ авто у чашці окропу або із допомогою вогню (будьте обережні - не пошкодьте при цьому пульт) та акуратно вставити його у замок, попередньо вдягнувши рукавички, щоб не обпектися;
  • дути гарячим повітрям на замкову щілину феном (при наявності підключення до живлення) або через соломинку для пиття;
  • вприснути розчин ізопропілового спирту, або, як альтернатива, цілком підійде туалетна вода чи міцний алкоголь;
  • використати розморожувальну рідину, наприклад силіконовий спрей або WD40, - необхідно бризнути її до щілини, зачекати декілька хвилин, після чого дверцята відчиняються самі з легкістю. Тут варто зазначити, що на ринку є велика кількість спеціальних рідин, які допоможуть розморозити ваш замок. Більшість з них складається з того ж ізопропілового або іншого спирту, деякі додатково містять силікони, які запобігають повторному замерзанню. Звертайте увагу на склад рідини перед використанням;
  • змастити замки спеціальним мастилом, яке у майбутньому попередить замерзання.

Двері авто примерзли до ущільнювача.

Доволі поширена проблема взимку, яка ускладнює потрапляння автовласника всередину машини. Причина цього явища - концентрація вологи на резиновому ущільнювачі, яка зрештою замерзає. Головна порада - не смикати сильно за ручку дверцят, щоб їх не відірвати. Ще більш уважними слід бути власникам безрамних авто. Сильно смікаючи, вони можуть залишитись не тільки без ручки, але й без скла. Попередити цю проблему допоможе вчасне змащування ущільнювачів спеціальним силіконовим мастилом на основі полімерів. Робити це потрібно акуратно, щоб не замастити обивку салона. У крайньому випадку вам завжди допоможе чайник з теплою водою.

Мряка та запотівання всередині салону.

Розв`язати дану проблему допоможуть наступні дії:

  • вчасно мити та просушувати салон;
  • виключення наявності вологи в килимках, їх регулярне просушування;
  • залишати в салоні спеціальні силіконові пакетики, що вбирають вологу;
  • у господарському магазині придбати придбати спрей проти запотівання.

Проблеми зі склоочисниками.

  • з вечора надягніть пару шкарпеток на двірники;
  • можна підняти двірники на ніч;
  • якщо склоочисники вже замерзли, розморозити їх допоможе змочена у спирті ганчірка.

Вода у паливній системі.

Тримайте бензобак щонайменше наполовину повним. Це сприятиме зменшенню вологості та замерзання у паливній системі. Це дозволяє вам завести машину, щоб зігрітися, якщо ви застрягли. Видалити воду з паливної системи допоможе нейтралізатор води. Також використовують зимовий осушувач палива для розморожування льодяних кірок, що утворилися у паливній системі.

Холодний двигун.

Перш ніж вирушати у дорогу, варто дати двигуну працювати на холостому ходу, але не більше ніж 30 секунд. Все, що перевищуватиме цей час, витрачає паливо, сприяє зношуванню двигуна і скорочує термін служби моторної оливи.

Раніше ми розповідали про те, що потрібно робити і куди телефонувати, якщо автомобіль злетів з дороги, застряг у снігу. Детальніше дивіться тут.

Де пройти обов'язковий техогляд? Найближчу лабараторію можна знайти на нашому сайті.

Коментарі 0

Залишити коментар