Вантажівка-робот Volvo Vera проходить випробування у морських портах Швеції

0

Volvo інвестує у вантажні авто нового покоління без водіїв та водійських кабін.

Шведська транспортна компанія DFDS спільно з Volvo Truck розпочали активні випробування роботів-вантажівок Vera. Тестування транспортних засобів відбуваються на ділянці, яка об'єднує морський порт та логістичний центр Гетеборга.

Це пілотна програма введення в експлуатацію самокерованих автомобілів-роботів, які навіть не оснащені кабіною водія.

Автомобілі-роботи Volvo Vera транспортують вантажні контейнери між портовими терміналами.

Вантажівка-робот Volvo Vera в порту

Що таке вантажівка Volvo Vera?

Як відомо, Шведська компанія Volvo є другою  у світі по масштабності виробництва вантажних транспортних засобів. Вперше концепт повнопривідного електричного автомобіля Vera компанія-виробник представила ще у вересні 2018 року. Після того вантажівка ще довгий час знаходилась на доопрацюванні.

Головне призначення вантажівки-робота Volvo Vera - експлуатація у портах та великих логістичних центрах на коротких, повторюваних маршрутах, що містяться в обмежених ділянках. Створення такого авто покликане допомогти розв язати проблему дефіциту водіїв вантажівок. Крім того, вони забезпечать цілодобову роботу портів, які на сьогодні залежать від денного робочого часу.

Вантажівка-робот Volvo Vera

Проєкт розроблено на базі попередніх досягнень, які знайшли активне використання у серійних розробках Volvo Trucks.

Як було зазначено, транспортний засіб може тягнути вантаж вагою до тридцяти двох тонн. Авто оснащене вантажним шасі та універсальними кріпленнями. До нього можна прикріпити будь-який стандартний причіп з морськими чи авіаційними контейнерами.

З міркувань безпеки розробники зменшили максимальну швидкість руху транспортного засобу у порівнянні з класичними вантажівками.

У авто передбачений механізм обміну даних між вантажівками-роботами, що залучені до роботи одного підприємства. Спеціальний хмаровий сервіс зберігає всю інформацію, що передається між автомобілями.

Центр управління з точністю до сантиметрів відстежує положення вантажівок, заряд акумулятора, вміст навантаження, вимоги до обслуговування та інші змінні параметри.

Портібно пройти ОТК? На нашому сайті можна знайти найближче відділення техогляду.

Вантажівка Volvo Vera

На думку голови відділу Autonomous Solutions компанії Volvo Trucks, завдяки нульовій емісії та низькому рівню шуму, роботи Volvo Vera найближчим часом здійснять революцію в галузі логістики. Вони будуть корисними як для суспільства, так і для бізнесу.

Назва розробки Vera означає "віру у майбутнє". Однак є багато противників впровадження такого виду транспортних засобів.

Чого бояться активісти?

  • активний розвиток технологій у даному напрямку може призвести до втрати сотень тисяч робочих місць;
  • випуск на трасу самокерованих транспортних засобів може призвести до погіршення безпеки дорожнього руху.

Volvo Vera

Попри специфічне, обмежене цільове використання, переміщення електричних вантажівок за коротким маршрутом у замкнутих середовищах найближчим часом стане ще одним кроком на шляху до майбутнього без водія.

Цікавить авто з-за кордону? Звідки везуть і скільки витрачають українці на імпорт автомобілів читайте у блозі.

Коментарі 0

Залишити коментар