В Україні сертифікують бюджетний міні електрокар Citroen Ami вартістю 7 тисяч євро

0

Ще не отримали посвідчення водія, а керувати автівкою дуже хочеться? Citroen Ami - машина саме для вас!

Днями компанія Citroen привезла в Україну найменший на сьогодні свій міні електромобіль Ami (однойменна модель випускалася з 1961 по 1978 р.).

Citroen Ami - це компактна автівка, з місткістю на дві людини. Вперше на загальний огляд публіки квадроцикл був представлений 27 лютого 2020 року у Paris La Defense Arena.

Характеристики міні електрокару Citroen Ami

У багатьох країнах Європи, для керування цим авто не вимагають наявності посвідчення водія. Це обумовлено його характеристиками, а саме:

  • вага квадроциклу - 485 кг
  • має прямокутний корпус і ультракомпактний розмір (довжина - 2,41 м, ширина - 1,39 м, висота - 1,52 м);
  • колеса - 14-дюймів;
  • електродвигун потужністю 6 кВт (8 к. с);
  • місткість акумулятора - 5,5 кВт год;
  • заряд на 70-80 кілометрів пробігу;
  • максимальна швидкість ходу - 45 км/год

Важливою особливістю автівки є можливість розвертатися майже на місці. Діаметр розвороту складає всього 7,2 метра, що значно підвищує рівень маневреності в умовах завантаженого трафіку міських вулиць.

Концепт-кар відрізняється яскравим, сміливим, барвистим дизайном. Він максимально легкий у використанні.

Інженери намагалися бути максимально економними у розробці та у виробництві. Машина має однакові двері та переднє й заднє облицювання. Секції бокового скла відкидаються вручну, регулювання дзеркал теж механічне. На цьому тлі розкішшю виглядає стандартна скляна панель даху.

У салоні розміщено два крісла. Пасажирське сидіння міцно закріплене. Крісло водія регулюється вздовж. Маленький екран заміняє панель приладів. Док-станція для підключення смартфона виконує акустичну функцію.

Багаж можна розмістити за сидіннями та намайданчику попереду пасажирського сидіння.

Відсік для зарядного кабелю розташований у задньому правому крилі. Доступ до нього через дверний отвір.

Законодавство не вимагає наявності систем безпеки (АБС, подушки і т.д.) на квадроциклах, тому цей електрокар ними не обладнаний.

Citroen Ami - це розробка, яка є відмінною альтернативою громадському транспорту, велосипедам та скутерам. Головна перевага - наявність обігрівача та закритий салон.

На українському авторинку до цього часу ще не було автівок подібного зразку, а тому, як тільки авто сертифікують, компанія "Stellantis Україна" розпочне детальне вивчення попиту у даному сегменті.

Згідно з попередньою інформацією, орієнтовна вартість авто в Україні - 7 тисяч євро.

Дана автівка вже встигла завоювати любов та прихильність у багатьох інших країнах Європи. Наприклад, значною популярністю за кордоном користується одномісна версія My Ami Cargo, яку відносять до легкого комерційного транспорту (LCV). Замість пасажирського сидіння вона пропонує обсяг 400 л для перевезення вантажів масою до 140 кг. Продажі такого авто у Європі стартували з 6,5 тисяч євро.

У листопаді 2021 року повідомлялося про те, що поліцейське управління та берегова охорона крихітного грецького острова Чалки (Chalki) придбала декілька службових мікро-електромобілів Citroen Ami EV, використання яких є надзручним в умовах маленького міста з вузькими вуличками.

Записатись на техогляд можна у найближому пункті ОТК на нашому сайті тут.

Також читайтейте:

Дороги з підзарядкою

Вантажний електромобіль CoolOn

Коментарі 0

Залишити коментар